İnternet Teknoloji

Türkiye "Siber Ordu"sunu Kuruyor



MGK siber tehditle mücadele için ulusal çapta savaş başlatılıyor. Kendi bütçesi olan, özerk bir Siber Ordu Komutanlığı kuruyor.

Haber, Milli Güvenlik Kurulu bildirilerine ilk kez yansıyan "siber tehdit"le mücadele etmek için topyekûn harekat başlatılıyor.

Kamuoyunda "Kırmızı Kitap" olarak adlandırılan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne tehdit algısı olarak giren siber terörizme karşı 20 kurumun ortak hazırladığı "Ulusal Sanal Ortam Güvenlik Politikası" hayata geçirilecek. Tübitak başkanlığında Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakanlık gibi kurumların katılımıyla geliştirilecek strateji, yerli hackerlerin yanı sıra küresel ölçekli siber tehditlerden de korunmayı öngörüyor.

Siber tehdit, önceki gün düzenlenen MGK Toplantısının ardından yayınlanan bildiride "Global düzeyde ulaştığı boyut ve bu tehdidin ulusal güvenliğe etkileri kapsamlı surette ele alınmıştır. Bu bağlamda, siber tehdidin engellenebilmesi açısından milli düzeyde yürütülen çalışmalar değerlendirilmiştir" ifadeleriyle yer almıştı.

Çalışmanın ilk hedefi, yasal mevzuatın hayata geçirilmesi olacak. Daha sonra tüm kurumların bilgi işlemcilerine bilinçlendirme ve bilgilendirme brifingleri verilecek. Bilgilendirme çalışmaları kapsamında bilgisayar korsanlarının şirket ya da kurum bilgilerine nasıl ulaşabildikleri, hangi programları kullandıkları anlatılacak. Kötü niyetli hackerlerin metodolojisi konusunda bilgilendirme yapılarak "beyaz hackerler" yetiştirilecek.

Beyaz hackerler, önlem alabileceği gibi karşı saldırı da yapabilecek. Çalışmanın en büyük ayağını "uluslararası eşgüdüm" bölümü oluşturacak. Çalışma, Başbakanlığın onayının ardından hayata geçecek. Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın ön çalışmalarını başlattığı Siber Ordu’nun önceki gün düzenlenen MGK Toplantısı’nda da gündeme geldiği belirtiliyor.

Pentagon’daki 15 bin bilgisayarın korunmasından sorumlu olan Siber Komutanlığın bir benzeri Türkiye’de kurulursa, başta TSK olmak üzere birçok kurum ve kuruluşun bilgisayarlarına, hackerların sızmaları önlenebileceği gibi, siber alemde de karşı operasyonlar yapılabilecek. Siber Komutanlığı, diğer komutanlıklar gibi kendi doktrinlerini geliştirebilecek, kendi bütçesine ve özerk bir komutaya sahip olacak.

TRT




Mailiniz Ne Zaman Nereden Okundu?



ReadNotify

Bazen merak edersiniz benim mailim okundu mu diye. Bu merakı gidermenin en kolay yolu www.readnotify.com sitesinden geçiyor. 1 mail adresinize 15 günlük deneme sürümü alabiliyorsunuz.
Yapmanız tek gereken siteye üye olup, üye olduğunuz mail adresiyle normal mail adresinizden mail atmak. Göndereceğiniz kişinin mail adresi someone@yahoo.com ise bu adresi someone@yahoo.com.readnotify.com dur. karşı taraf sadece someone@yahoo.com a mail atmış gibi görür. yani bir şüphe oluşturmaz.

Peki neleri öğrenebilirim?
1. Ne zaman okundu?
2. Nereden okundu? ( Hangi IP adresi? )
3. Hangi tarayıcıdan okudu? (Firefox 3.54 gibi)
4. Kaç kez okundu?
5. Hangi işletim sistemini ve dilini kullandı? ( 6.1.7600 gibi )


Bunları www.readnotify.com daki account’unuza girerek öğrenebilirsiniz.



Dünyanın En Tehlikeli Internet Siteleri



Güvenlik firması McAfee senelik hazırladığı bir raporda dünya çapındaki web sitelerinden gelen tehlikeleri derecelendirdi…

Haber, Yayımlanan “Mapping the Mal Web” raporu .com veya .cm gibi popüler alan adlarının ne kadar güvenli olduğunu açıklıyor.

En tehlikeli alan adlarının arasında birinci sırada Kamerun ülkesi (.cm) var. McAfee raporuna göre .cm ile biten her üç adresten biri (% 36,7) zararlı içerik barındırıyor.

Olası bir yazım hatası Afrika’daki popüler alan adını (TLD: Top Level Domain) siber suçlular için cazip hale getiriyor.

Zira .cm alan adını, en tehlikeli ikinci alan adı .

com’dan sadece tek bir harf ayırıyor.

Reklam web siteleri yüzde 32,2 ile listenin ikinci sırasında yer alıyor.

Romanya kökenli (.ro) web sitelerinden dosya çekmemenizde fayda var.

Çünkü .ro uzantılı bir adresten indirilen her beş dosyadan biri (% 21) zararlı barındırıyor.

Buna karşın McAfee Türkiye kökenli web sitelerini daha az tehlikeli olarak derecelendiriyor.

Türkiye’deki en popüler alan adı .tr, yüzde 0,7 tehlike oranı ile listede 47. sırada yer alıyor.

Devlete ait web siteleri (Governmental; .gov) ve eğitim web siteleri (Educational; .edu) ise en güvenli web siteleri arasında yer alıyor.

Bu TLD’lere sahip siteler 104. (.gov) ve 102. (.edu) sırada yer alarak listenin sonunu temsil ediyor.

choicedesign





Sabit telefon olmadan internet alınabilecek



Sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti alınabilecek.

Haber, İnternetsiz bir yaşam düşünmek artık olası görünmüyor...
Sabit telefon aboneliği olmadan da internet hizmeti almak artık mümkün...

Rekabet Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, sabit telefon aboneliği olmadan DSL internet erişimi hizmeti alınmasına imkan sağlayan kararının 28 Temmuz’dan bu yana yürürlükte olduğunu hatırlattı.

Kurum, bu tarihten itibaren sabit telefon hizmeti aboneliğine gerek olmaksızın internet hizmeti alınabilmesinin yolunun açık olduğunu da bildirdi.

Rekabet Kurumu, internet sitesinde yaptığı açıklamada, sözkonusu uygulamanın 1 Kasım’dan itibaren başlayacağı yolundaki önceki açıklamasını düzelterek, yalın DSL hizmetini mümkün kılacak kararın 28 Temmuz’dan beri yürürlükte olduğuna vurgu yaptı.





0 yorum to "İnternet Teknoloji"

Yorum Gönder

English
<-- Please wait while the page is being translated -->

Kedimle Oynamayin :)

Ziyaretci Sayısı

Yeahhh...

review www.thexbest.net on alexa.com